Hvid Gløgg

2 fl. Tør hvidvin
Saften af 2 citroner
6 dl. Koncentreret hyldblomstsaft

 

Fyld:
15 stjerneanis
100-150 gr. Lyse rosiner
100 gr. Pinjekerner

 

Krydderpose:
2 flækkede hele vaniljestænger
2 hele kanelstænger
4 spsk. Hele nelliker
1 stk. tørret ingefær ca. 40 gr.

Små Jule lækkerier

Til 10 små glas skal du bruge:
– Jule Mysli ca. 50 g, Risalamande ca. 250 g, Jordbærgrød eller marmelade ca. 100 g.
 
Fordel myslien nederst i glassene. Fyld derefter risalamanden i og læg jordbær grøden eller marmeladen på toppen. Vi har kogt grøden op med lidt stjerne anis.

Jule mysli:

25 g smør
¼ dl sirup
25 g hakkede mandler
25 g græskarkerner
2 dl havregryn
Ca. 1 tsk. kanel
Et lille nip salt
 
Smelt smørret og bland det med de øvrige ingredienser.
Fordelt blandingen på en bageplade og bag det ved 180 grader til det er gyldent 15-20min. eller rist det på en pande.
Hvis du får mysli tilovers kan du opbevare det i en lufttæt beholder og gemme det til næste portion eller sætte det på morgenmadsbordet

Rå Rugsnitter

ca. 60 små stykker

 

50 g valnødder
50 g figner
100 g abrikoser
200 g rugbrød,
ca. 6 spsk. vand
100 g sirup
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. rørsukker
50 g kokossmør
50 g kakao
 
Blend valnødder, figner og abrikoser og hæld massen i en skål.
Blend derefter rugbrød, vand og sirup. Hæld de resterende ingredienser samt den blendede nøddemasse i og blend videre( der skal skrabes ned et par gange). Massen hældes i en skål og røres helt sammen til en ensartet masse. Fordel massen i en aluform ca. 12 * 18 cm eller en form beklædt med bagepapir og stil den på køl til dagen efter. Ønsker du at dekorere rugsnitterne, kan du smelte lidt chokolade og pensle på, samt drysse hvad du ønsker derpå. Vi har brugt rørsukker blandet med guldpulver. Snitterne skæres ud i ønskede stykker.

Brunkager

Ca. 140 stk.
 
200 g smør
200 g sukker
1 dl mørk sirup
1 tsk. kanel
1 spsk. stødt ingefær
1 tsk. nellike
1 tsk. natron
ca. 350 g hvedemel
125 g smuttede, finthakkede mandler
 
Rør sukker, smør og sirup sammen i foodprossor. Bland krydderierne, natron og mel, og ælt det krydrede mel i dejen sammen med mandlerne. Tilsæt yderligere mel hvis nødvendigt.
Del og form dejen i 3 tykke ruller, der pakkes i plastilm og lægges køligt i ca. 1 døgn. Dejen kan også lægges i fryseren et par timer, så er den nem at skrære ud.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på plader med bagepapir – lad der være en smule afstand mellem kagerne.
Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 minutter, og lad em afkøle på pladen, før de flyttes over på bageristen, afkøles og lægges i kagedåser.