Julevafler

julevafler

Ingredienser

Vafler:        •       70 g smør        •       250 g hvedemel        •       1 tsk. kardemomme        •       1 tsk. kanel        •       50 g rørsukker        •       0,5 tsk. bagepulver        •       470 ml sødmælk        •       20 g smør til stegningSkum:        •       250 ml fløde        •       250 g græsk yoghurt 10 %        •       2-3 tsk. JAM fra Nicolas Vahé – Red Bell Pepper, Raspberry & ChilliMysli:        •     100 g grov valset havregryn        •     35 g græskarkerner        •     35 g mandelsplitter        •     1 spsk. honning ( evt. akacie)        •     20 g smør

 

Fremgangsmåde

Vafler:Smelt smør i en lille kasserolle. Stil herefter det til side. Bland hvedemel, kardemomme, kanel, sukker og bagepulver i en skål. Tilsæt mælken og pisk til blandingen er ensartet. Tilsæt smør og pisk godt.Lad dejen stå og hvile i ca. 30 minutter. Du kan også springe hviletiden over, hvis det skal gå stærkt. Bag den første vaffel med lidt smør på vaffeljernet – derefter kan du udelade smør. 
Skum:
Pisk fløden til skum og bland græsk yoghurt og jam i – rør det sammen med en let hånd.Mysli:Smelt smørret på en pande. Derefter tilsættes havregryn, græskarkerner og mandelsplitter. Lav et ‘hul’ midt på panden til honning – lad den smelte og derefter røres godt rundt indtil myslien er gyldenbrun.Server gerne julevaflerne med den ovenstående skum og mysli. Du kan også med fordel servere den hvide gløgg, julekaffe eller julethe til de lækre vafler.