Brunkager
Ingredienser
Ca. 140 stk.
- 200 g smør
- 200 g sukker
- 1 dl mørk sirup
- 1 tsk. kanel
- 1 spsk. stødt ingefær
- 1 tsk. nellike
- 1 tsk. natron
- ca. 350 g hvedemel
- 125 g smuttede, finthakkede mandler
Fremgangsmåde
Rør sukker, smør og sirup sammen i foodprossor. Bland krydderierne, natron og mel, og ælt det krydrede mel i dejen sammen med mandlerne. Tilsæt yderligere mel hvis nødvendigt.
Del og form dejen i 3 tykke ruller, der pakkes i plastilm og lægges køligt i ca. 1 døgn. Dejen kan også lægges i fryseren et par timer, så er den nem at skrære ud.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på plader med bagepapir – lad der være en smule afstand mellem kagerne.
Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 minutter, og lad em afkøle på pladen, før de flyttes over på bageristen, afkøles og lægges i kagedåser.