Brunkager

Ingredienser

Ca. 140 stk.
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 1 dl mørk sirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. nellike
  • 1 tsk. natron
  • ca. 350 g hvedemel
  • 125 g smuttede, finthakkede mandler

Fremgangsmåde

Rør sukker, smør og sirup sammen i foodprossor. Bland krydderierne, natron og mel, og ælt det krydrede mel i dejen sammen med mandlerne. Tilsæt yderligere mel hvis nødvendigt.
Del og form dejen i 3 tykke ruller, der pakkes i plastilm og lægges køligt i ca. 1 døgn. Dejen kan også lægges i fryseren et par timer, så er den nem at skrære ud.
Skær dejen i tynde skiver, og læg dem på plader med bagepapir – lad der være en smule afstand mellem kagerne.
Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 minutter, og lad em afkøle på pladen, før de flyttes over på bageristen, afkøles og lægges i kagedåser.